Somon marinat şi salată

Bună dragii mei vizitatori

După o perioadă de 3 luni în care nu am consumat DELOC proteine de origine animală, am simțit nevoia unei mici schimbări. Îmi era aşa de dor de peştele meu preferat:somonul!

Ştiți voi……..omega 3 ,acizi graşi, bla bla 🙃

Aşa că hai să vă împărtăşesc şi vouă o rețetă pe care o fac de câțiva ani şi care îmi încântă de fiecare dată simțurile.

Îți trebuie somon desigur pe care îl pui într-o marinată care conține:doi căței de usturoi zdrobiți bine, o lingură de mărar tocat, ulei de măsline, sos de soia, puțină sare (soia are sare din belşug) .Amesteci toate astea într-un castron (eu folosesc doar sticlă sau inox) şi pui feliile de somon. Le pui apoi în frigider pentru câteva ore (eu le las de seara până în ziua următoare la prânz) şi nu uita să le mai răsuceşti pe toate părțile de câteva ori.

Iei o tigaie de teflon în care nu pui nimic deoarece marinata conține ulei 👍 şi când se încălzeşte pui somonul pe care îl laşi la foc mediu câte 4 minute pe fiecare parte.

Apoi prepar salata: eu prefer iceberg pentru că este mai crocantă. Am adăugat o linguriță de ulei de floarea soarelui presat la rece ,yummy, oțet balsamic,un praf de sare de Himalaya şi o lingură de mix de semințe.

Vă doresc poftă bună 😉😉

Un comentariu

Comentariile sunt închise