Eşti român dacă……

1) Intri într-un magazin cu copilul,iar el vrea să-i cumperi tot ce vede pe raft.Dacă îl iei la scuturat si țipi la el în gura mare (de se uită la tine cei din magazin) ,atunci sigur:eşti român!

2) Ai fost la cumpărături si ți-au rămas multe pungi de la produse.Dacă le strângi pe toate şi le bagi într-o altă pungă,pe care o depozitezi prin bucătărie,atunci…..sigur că eşti român!

3) Eşti un necăjit din fundul lumii şi pleci în străinătate la lucru.Dacă peste un an când mergi în țară, te întorci cu ditamai maşina de fițe să te dai şi tu mare,deşi în casa de la țară te luminezi cu lampa,atunci ,sigur eşti român.

4) Eşti în vizită la Grădina Zoologică din Anvers,şi langă tine auzi vorbindu-se româneşte.Dacă o iei în viteză în cealaltă parte ,sigur că eşti român.

5) Eşti la Dedeman ,iar la casă e un rând …….. Dacă te apuci să strigi la casieră ,,hei doamnă,dormi acolo ori vinzi?” atunci ,sigur esti român!

6) Plouă torențial de două ore ín oraşul tău,iar apa a acoperit toate străzile.Dacă tu postezi pe Fb ,,numai în România se poate întâmpla aşa ceva” atunci cu siguranță că eşti român!

7)Stai cu un prieten la o bere pe o terasa din centru şi trece o gagică ,,trăznet” pe langă voi.Dacă te trezeşti fluierând după ea ca pe stadion,sigur că eşti român!

8)Treci pe bulevardul din oraş în maşina ta ultimul răcnet, cu geamurile deschise,manelele sparg difuzoarele,iar tu arunci chiştocul de la țigară pe stradă,eşti român !

9) Ai ieşit la cumparaturi în supermarket îmbrăcat în trening? Ce să mai zic:eşti român ,frate!

10)Treci pe rosu la semafor? Eşti român !

11) Mergi pe stradă cu telefonul pe speaker şi în gura mare te conversezi cu prietena? Eşti român!

12) Se anunță îmbarcarea în avion,iar tu te îmbulzeşti la ghişeul de îmbarcare de parcă pleacă avionul fără tine.Dacă faci asta……eşti român!

13) Eşti cu maşina pe a doua poziție la semafor. Se face verde,iar cel din fața ta nu dă semne că ar pleca. Dacă te apuci să claxonezi ca un dement şi să înjuri,frate ,sigur eşti român!

PS:Acest articol este un pamflet si trebuie luat ca atare!😃😃😃🙃🙃🙃

Iar dacă nu te regăseşti în nicio situație din cele de mai sus,atunci te felicit ,pentru că :tu eşti ROMÂN!

6 comentarii

 1. ” Ești ROMÂN dacă….” :

  1) Denigrezi NEAMUL și ȚARA ;
  2) Respecți LEGILE țării la fel ca cei care le promovează, votează și gestionează :
  http://amintiriamintiri.wordpress.com/2020/05/30/
  3) Uiți să RĂSPUNZI la COMENTARIILE postate de bloggerii fideli ;
  4) Uiți unde te-ai NĂSCUT, CRESCUT, EDUCAT , FORMAT și PERFECȚIONAT ……………..
  și LISTA ar putea continua dar………….,
  ” Qui prodest” ??? 🙂 😦 🙂
  Alioșa .

  Apreciază

Comentariile sunt închise